Prijs per liter

Blanke binder t.b.v. Candy Concentrate

SEM
30000140
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving

Blanke binder t.b.v. Candy Concentrate

  • Kleur: kleurloos
  • Inhoud: 1 liter
  • Spuitklaar geleverd

Binder voor Candy Concentrate.

Deze blanke binder kan ook als tussenlaag worden gebruikt voor het beschermen van uw spuitwerk

Aanwijzingen voor het mengen van Candy Concentrates:

Meng 8 delen blanke binder op verdunnerbasis met 1 deel van de gewenste Candy Concentrates (meng de Candy Concentrate grondig voor gebruik).

Applicatie en droogtijden:

Spuit eerst altijd een testplaatje om de kleurjuistheid na te gaan.
Pas de luchtdruk van het pistool aan tot 2,0-2,5 bar (35-45 psi) voor standaard spuitpistolen en 0,3-0,8 bar (5-10 psi) voor HVLP-pistolen. Controleer het spuitpatroon en pas dit indien nodig aan.
Breng 1 tot 1½ kruislagen Candy Color aan tot voldoende dekking bereikt is, met 5 minuten

Uitdamptijd tussen de lagen.

Laat de laatste laag Candy Color 10 à 15 minuten drogen, maar niet langer dan 24 uur voor het aanbrengen van de laatste blanke lak. LET OP: Het aantal lagen Candy Color beïnvloedt het uiteindelijke kleureffect. Hoe meer lagen Candy Color, hoe intenser of hoe donkerder de kleur.

Aflakken met blanke lak:

Candy Colors moet worden afgelakt met een blanke lak op verdunnerbasis die overeenkomt met de Clear die gebruikt is voor de basislak en Candy Concentrate. (De meeste 2-componenten blanke lakken op verdunnerbasis, zoals blanke acryl lakken, urethaan lakken, polyurethaan lakken kunnen worden gebruikt. Test echter altijd de compatibiliteit voor gebruik). Volg de voorschriften van de lakproducent voor juiste mengverhoudingen en droogtijden. Breng 1½ tot 2 kruislagen blanke lak aan over de Candy Color om de juiste kleurdiepte en bescherming te verkrijgen.

OPGELET:

Base Color en Candy Color niet schuren. Als de Base Color of Candy Color beschadigd wordt en geschuurd moet worden, dan nogmaals Base en/of Candy Color aanbrengen. Spuit niet te dikke lagen van de Base Color, Candy Color of blanke lak, omdat dit de droging vertraagt en de laklaag niet laat doorharden. Te dikke lagen Base Coat kan vorming van ‘wolken’ veroorzaken na het aanbrengen van de blanke lak.