Prijs per stuk

Pompvloeistof spuitfles EPDM

Colad
879705EPDM
8714247051979
Korting
  Levertijd:1-3 werkdagen
Bestel
 • Beschrijving

Pompvloeistof spuitfles EPDM

 • De Colad Pompvloeistof EPDM is siliconenvrij 
 • Container is transparent 

Pompvloeistof spuitfles EPDM.

EPDM O-ringen om weerstand te bieden aan verschillende materialen bijvoorbeeld tegen Aceton, Benzylalcohol, Butanol (butylalcohol), Ricinusolie A371, enz. Zie de Resistentielijst voor alle vloeistoffen. Ontworpen om perfect te passen bij de lakbeurt. 

Voorbereiding:

Controleer voor gebruik of het product niet is beschadigd en correct werkt. Schroef de pomp los van de tank. Vul de tank met vloeistof tot het aangegeven ‘MAX’ punt. Schroef de pomp terug op de kan en draai deze voldoende aan zodat de tank luchtdicht is afgesloten (wanneer niet correct afgesloten, is het onmogelijk voldoende druk op te bouwen in de tank).

Gebruik:

Pomp lucht in de tank door de ronde knop omhoog en omlaag te bewegen (tussen de 20 en 30 pompbewegingen).

Belangrijk:

Het is niet mogelijk meer druk op te bouwen dan veilig is bevonden, wanneer er een te hoge druk ontstaat zal het automatische ventiel de overtollige druk laten ontsnappen. Druk het handvat in om te spuiten. Door de spuitkop te draaien kunt u het spuitpatroon aanpassen (mist → jet). Wanneer er vloeistof ontsnapt na het loslaten van het handvat is er druk aanwezig in de tank. Houdt de vloeistofspuit op de kop en het handvat twee tot drie seconden ingedrukt om overtollige lucht te laten ontsnappen.

Na gebruik:

Wanneer u klaar bent met spuiten schroeft u de pomp los van de tank om de lucht te laten ontsnappen. Spoel overtollige vloeistoffen niet door het riool maar voer deze af volgens de geldende milieuwetgeving of de instructies van de fabrikant van de vloeistof. Reinig de vloeistofspuit door deze door te spoelen met water of een geschikt reinigingsmiddel.

Veiligheid:

 • Zorg dat de druk van de vloeistofspuit wordt gehaald wanneer deze lange tijd ongebruikt is. 
 • Niet blootstellen aan direct zonlicht. 
 • Geen vloeistoffen boven de 30° Celsius toevoegen. 
 • Zorg dat u het veiligheidsinformatieblad van de gebruikte vloeistoffen bij de hand heeft. 
 • Richt de vloeistofspuit nooit op mens of dier. 
 • De leverancier is niet verantwoordelijk voor schade ontstaan door incorrect gebruik of zelf gemaakte aanpassingen aan het product.

Onderhoud:

 • Smeer het pompmechanisme op regelmatige basis met een druppel onderhoudsolie.
 • Controleer of de spuitmond en het zuigmechanisme vrij zijn van vuil/blokkades. 
 • Wanneer onderdelen zichtbaar zijn beschadigd of versleten dient u deze te vervangen. Gebruik hiervoor alleen originele onderdelen, deze zijn verkrijgbaar bij uw leverancier of dealer.

Veiligheidsadvies:

Bij het verspuiten van vloeistoffen adviseren wij de benodigde persoonslijke beschermingsmiddelen zoals een veiligheidsbril te gebruiken om contact met deze vloeistoffen te voorkomen. Om u op de juiste manier te beschermen kunt u het beste het Veiligheidsdatablad van de betreffende vloeistoffen raadplegen. Volg het advies op dit datablad nauwlettend op om gezondheidsproblemen te voorkomen.